Verliefd en hoogsensitief

Verliefd: 1) Door sterke amoureuze gevoelens gevangen, en 2) Door liefdegevoelens voor iemand vervuld zijn”.

Het sloeg weer toe! Kriebels in mijn buik. Dagdromen met fijne beelden van het samenzijn. Maar ook de onzekerheid en twijfels. Hoe gaat het nu verder? Welke stappen ga ik nemen en wat is het juiste moment om die stappen te nemen? Hoe ga ik haar op een hele leuke manier verrassen? Wanneer gaat ze reageren en hoe zal ze gaan reageren? Veel vragen om over na te denken en te voelen.

Te veel

Als je verliefd bent kun je teveel op een ander gericht zijn en je daardoor afhankelijk gaan voelen en gedragen. Dat je denk: “Als wij samen zijn ben ik gelukkig”. Zeer waarschijnlijk ben je dat ook, als je samen bent met de persoon waar je verliefd op bent. Maar je kunt je ook teveel op de ander richten zodat je in een afhankelijke rol terecht kunt komen.

Vermoeid en teleurgesteld

www.artasja.euDe afgelopen jaren heb ik als hoogsensitief persoon vaker ervaren dat ik me te veel op de ander afstemde. Het gevolg was dat ik vermoeid raakte en me vaker teleurgesteld voelde. Ik deed te veel mijn best. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je je regelmatig afstemt op jezelf en je eigen behoeften.

Omschakeling

Ik merk dat ik een omschakeling aan het maken ben van “Door sterke amoureuze gevoelens gevangen” naar “Door liefdegevoelens voor iemand vervuld zijn”. Ik laat mijn geluksgevoel minder of niet meer afhangen van of een relatie wel of niet “slaagt”. De relatie met mezelf is belangrijker dan de relatie met een ander. Als ik goed voor mezelf zorg, kan ik ook zorgen voor een goed contact met andere mensen.

Leren vertrouwen

Terug naar de kriebels voor die hele leuke vrouw. Die zijn er nog steeds. Het loopt tot nu toe anders dan ik verwacht of gehoopt had. Af en toe komen er gedachten in mijn hoofd: “Hoe zal het verder gaan tussen ons?” Ik voel de liefde voor deze vrouw door mij heen stromen en geef me eraan over. Ik realiseer me dat ik aan het leren vertrouwen ben dat het goed komt, hoe het ook verder gaat tussen ons.

©  Jeroen Coacht

P.s. Wil je je ervaringen delen? Reageren dan op dit bericht of neem contact op!

P.s.s. Wil je een nieuw begin? Neem contact op via info@jeroencoacht.nl of met het contactformulierLaat kort weten waar je tegenaan loopt. Ik laat je weten wat ik voor je kan betekenen.