Style je hersencellen

Styling: Vormgeven
Hersencel: Deel van het brein

Kan dat, je hersencellen stylen? Figuurlijk doe je het constant. Je vraag je nu waarschijnlijk af: “Op wat voor manier style ik mijn hersencellen?”

De eerste keer dat je iets nieuws doet ontstaat er een bepaald gedachtepatroon in je hersenen. Je moet je hoofd er dan goed bijhouden. Maar na een paar keer herhalen gaat het bijna vanzelf omdat je hersenen weten wat er moet gebeuren. Je hebt dan je hersencellen gestyled door het herhalen van het gedachtepatroon.

Style-je-hersencellen

Automatisering hersencellen

Handig, deze automatisering in je hersenen? Meestal wel! Hoe vaker je het herhaalt, hoe minder moeite het kost om dit verbindingspatroon te volgen. Je brein herkent het en schakelt automatisch over op het bekende programma.

Patronen veranderen

Maar wat nu als je een minder fijn gedachtepatroon hebt in je hersencellen? Je kunt zelf je hersenpatronen veranderen door andere keuzes te maken en andere dingen te gaan doen. Dit kost vaak wel moeite omdat je bepaalde patronen al een tijd lang doet en het dus is ingesleten in je hersenen. Kan het ook
makkelijker? Jazeker!

Deel 1: De style oefening

  • Sluit je ogen en denk aan een fijne gebeurtenis.
  • Voel het in heel je lichaam en geniet ervan.
  • Open je ogen

Door de fijne gebeurtenis te herhalen kun je je net zo blij voelen als op het moment dat je deze gebeurtenis ervoer. Het verbindingspatroon in je hersencellen wordt zo nog sterker op een hele makkelijke manier. Je gaat op deze manier meer geluk ervaren en je hoeft er je stoel niet voor uit te komen!

Deel 2: De om-style oefening

  • Sluit je ogen en denk aan een minder prettige gebeurtenis.
  • Stel je voor dat je een groot rood kruis door het oude beeld of situatie zet die je niet meer wilt.
  • Stel je nu voor dat de minder prettige gebeurtenis nu een hele fijne afloop krijgt en voel de blijdschap en het plezier in heel je lichaam.
  • Zet nu een groene vink of “krul” op dat beeld zodat duidelijk is dat je helemaal oké bent met dit nieuwe scenario.
  • Open je ogen

Met deze oefening kun je je eigen hersencellen op een makkelijke manier stylen zodat je meer levensplezier gaat ervaren. En wie wil dat nou niet, meer plezier en geluk in zijn leven?

©  Jeroen Coacht

P.s. Wil je je ervaringen delen? Reageren dan op dit bericht of neem contact op!

P.s.s. Wil je een nieuw begin? Neem contact op via info@jeroencoacht.nl of met het contactformulier. Laat kort weten waar je tegenaan loopt. Ik laat je weten wat ik voor je kan betekenen.